Affektenes plass i sjelesorg (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen tar for seg hvordan lærebøker i kristen sjelesorg beskriver affekter og affekters betydningfor menneske i lys av en sjelesørgerisk kontekst. Studien viser at det er lite helhetlig fokus på affekt-teori. Følelser blir beskrevet, men ikke som en overordnet kunnskap som kan gi en viktig bakgrunnfor sjelesørgerisk arbeid. Det gis også noen mulige begrunnelser for at det er blitt slik. Det kanhenge sammen med en generell skepsis til psykovitenskaper i kirken og at det kognitive har hatt enforrang framfor det affektive.Forfatteren er opptatt av at kunnskap om og trygghet på egne følelser kan være en viktig forutset-ning for å bedrive god sjelesorg. En vei artikkelen peker i retning av, er et større fokus på prosessun-dervisning i ulike teologiske studier, med trygghet og større affektbevissthet som mål for studenten.