Sårbarhet og ivaretakelse: Kasualsamtalen som folkekirkens grunnleggende samtalepraksis (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
De kirkelige handlinger har stor oppslutning og synliggjør på en avgjørende måte kirken som folke-kirke. Derfor fortjener samtalene som forbereder disse handlingene en større faglig oppmerksom-het enn det sjelesorglitteraturen har gitt. Artikkelen argumenterer for at disse ritualforberedendesamtalene vil profitere på å bli betraktet som sjelesørgeriske, særlig ut fra artikkelens hovedperspek-tiver om sårbarhet og ivaretakelse. I neste omgang kan de samme perspektivene gjøres gjeldendefor andre typer sjelesørgeriske samtaler.