Empirisk diakoniforskning og normativitet: En refleksjon over metodologi innen diakonivitenskap sett i lys av ”phronesis”-begrepet og maktforståelse (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen legger til grunn at empirisk diakoniforskning er bærer av en grunnleggende normati-vitet. Denne normativitet er basert på solidaritet med den svake part, hvor en analytisk tilnærmingforankres i kirkens normer. En metodologisk tilnærming drøftes på grunnlag av dette, fundert pådet aristoteliske begrepet ”phronesis” (oversatt til ”livsvisdom som inkluderer handlingskompe-tanse”), Michel Foucault sin maktforståelse og med basis i en anerkjent forståelse av sosialviten -skapelig forskning kalt ”Phronetic Social Science” (PSS). Artikkelen drøfter om og hvordan dennemetodologien kan anvendes som grunnlag for empirisk diakoniforskning.