Fra tekst til preken: En beskrivelse og drøfting av norske presters prekenforberedende praksis (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen undersøker hvordan menighetsprester i Den norske kirke framstiller egne prekenfor -beredende prosesser. Fokus er søndagens høymesse. I studien stilles tre spørsmål: Hvordan organiserer prestene den prekenforberedende prosessen? Hva oppgir prestene som sentrale res -surser i det prekenforberedende arbeidet? Hva slags type manus er det de arbeider fram? Prestenesframstillinger drøftes i lys av homiletiske modeller, slik vi finner dem hos Olav Skjevesland (1995)og Halvor Nordhaug (2000). Artikkelen konkluderer med at man innen faget bør arbeide ytterligeremed hva det vil si å forstå prekenen som en muntlig handling i tid og rom.