Forkynnelse og bibelbruk i sjelesorgen (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen dreier seg om et tema som etter forfatterens mening lenge har vært sterkt underbelysti moderne sjelesorg, nemlig forkynnelsens plass og den bibelbruk som naturlig henger sammenmed denne. Etter å ha presentert en utfordrende sjelesørgerisk situasjon, viser artikkelen i førstehoveddel at den kerygmatiske form for sjelesorg igjen er mer offensiv på fagfeltet, om enn i for-nyede utgaver. I denne forbindelse leveres også et oppgjør med en overflatisk kritikk av densåkalte brudd-tenkningen i sjelesorgen. Dessuten trekkes et bibelteologisk perspektiv med pakt-stanken i sentrum inn i arbeidet med sjelesorgens forkynnelse. I andre hoveddel konsentrererartikkelen seg om bibelbruken i praktisk sjelesorg. Det presenteres bl.a. noen bærekraftige prin-sipper, modeller, grunnformer, metoder og fortellinger som er ment å stimulere til en nyansertforkynnelse i dagens sjelesorg.