(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen tar utgangspunkt i spørsmålet fra en enke: ”Skal vi møtes igjen en gang? Og vil han davære den samme som han engang var?” På denne bakgrunn formulerer forfatteren spørsmålsstil-lingen: Finnes det momenter i det bibelske materialet som kan belyse tanken om gjensyn somhåpsdimensjon, og hvordan kan resultatet av en slik undersøkelse tilrettelegges i det praktisk teolo-giske arbeid? I første del av artikkelen anlegger forfatteren et bibelteologisk perspektiv og gjennom-går utvalgte bibelteksters framstilling av det kristne håp. Spørsmålet tematiseres henholdsvis i etskapelsesteologisk, kristologisk og en ekklesiologisk avsnitt. I andre del av artikkelen anlegges etpraktisk teologisk perspektiv hvor forfatteren anvender det bibelteologiske materialet med henblikkpå spørsmålet om gjensyn etter oppstandelsen i møte med sørgende mennesker.