(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen drøfter i hvilken grad faktorer knyttet til geografi, kultur og ressurser bidrar til å forklareliturgiske endringer i forbindelse med gudstjenestereformen. Utgangspunktet er innsendte lokalegrunnordninger i fire bispedømmer. På bakgrunn av materialet fra ca 400 menigheter har vi kon-struert et samlemål for endringsorientering. Tradisjonelle religionssosiologiske menighetstypolo-gier kan i begrenset grad kaste lys over utfallet av prosessen menighetene har vært i gjennom.Forhold knyttet til størrelse på menigheten og ressurssituasjon peker seg derimot ut som interes-sante forklaringsfaktorer bak endringene.