(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Folkekirkeekklesiologi handler om ønsket om å være en kirke for folket. De kirkelige handlingene –kasualia – forstås som sentrum i kirkens relasjon til folket. Men hvem er folket? Har folket enklasse, et statsborgerskap? Hvilke livserfaringer ligger til grunn for de kirkelige handlingene? Iartikkelen utforsker jeg om praksisen Åpen Mikrofon i Vår frue åpen kirke i Trondheim kan forståssom en kirkelig handling for mennesker som er gjester i en kirke som speiler gatas virkelighet.