(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen analyserar korleis utvalde homiletikarar forstår og grunngjev sitt arbeid med struktur ipreika. Med utgangspunkt i ei drøfting av Carl Fredrik Wisløff (tradisjonell trepunktspreike), FredCraddock (induktiv struktur), Eugene Lowry (narrativ struktur), David Buttrick (moves) og JosephWebb (manusfri preike) argumenterer forfattarane for at form og struktur spelar inn på korleis detteologiske meiningsinnhaldet vert oppfatta. Avslutningsvis drøftar artikkelen kva praktisk-teologisklærdom kan ein hente frå dei ulike modellane.