(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen er et innspill til samtalen om meningsfulle kategorier for å forstå det kirkelige demo-kratiet. Er det kirkelige demokratiet et dårlig fungerende politisk valgdemokrati – sammenlignetmed den politiske valgkanalen? Eller er det snarere et rimelig velfungerende organisasjonsdemo-krati – sammenlignet med andre store folkebevegelser og organisasjoner? Ved siden av «politiskdemokrati» og «folkebevegelsesdemokrati» hentes perspektivet «demokrati i spesialiserte institu-sjoner» inn. Etter å ha stilt fenomenet kirkelig demokrati i relieff ved hjelp av disse tre kategori-ene, reflekteres over stemmegivning/ikke stemmegivnings funksjon i det kirkelige og det poli-tiske system og over deltakelses- og aktivitetsformer i det kirkelige og det politiske system.