(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Bernt Andreas Støylen var en av Olav Skjeveslands forgjengere på Agder bispestol. Hans betyd-ning for norsk kirkeliv har neppe vært tilstrekkelig påaktet. Både som praktisk kirkemann oglærer i praktisk teologi har han satt spor som fortjener å friskes opp. Artikkelen bygger på hånd-skrevet materiale til Støylens forelesninger i pastoralteologi fra hans første par år som hovedlærer(senere professor) ved det praktisk-teologiske seminar i Oslo. En hovedtanke i hans undervisninger tesen om at kirken må forstås som samfunnet om nådens midler, og at hele pastoralteologienmå utvikles ut fra en ekklesiologisk hovedbestemmelse. Støylen beskriver kirken som et uttrykkfor de åndelige livskrefter som Kristus har satt inn i verden, og han er opptatt av at den praktisketeologi må være både konfesjonell og konfesjonell i sin utforming.