(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
I artikkelen påpeker forfatteren det problematiske i at syndsbekjennelsen, som opprinnelig hørtehjemme i skriftemålet, etter hvert ble innarbeidet som en obligatorisk del av gudstjenestens inn-ledningsdel. Syndsbekjennelse blir så vurdert som liturgisk ledd i lys av prinsipiell liturgisk teo-logi (Gordon Lathrop), deretter som offentlig, kulturell handling i lys av filosofen Arne JohanVetlesen og systematikeren Jan Olav Henriksen. Artikkelen understreker også betydningen av en liturgisk forberedelseskultur, som en hjelp tilbrobygging fra en individualistisk livsorientering inn til gudstjenestens fellesskapsdimensjon.