(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Både Bibelen og den kristne tradisjon er overveiende avvisende til kremasjon. Den moderne kre-masjonsbevegelse har dels pragmatisk, dels religiøs, dvs.anti-kristen begrunnelse, og de fleste kir-ker har akseptert kremasjon ut fra den pragmatiske begrunnelse. I Norge har det stort sett værtenighet om at kirkens forkynnelse av oppstandelseshåpet ikke må knyttes til en debatt om grav-ferdsform. Samtidig er det grunn til å tenke grundigere gjennom både kirkens rolle ved urnened-settelse (som i dag er valgfri og litt tilfeldig) og de utfordringer kravet om askespredning reiser.Bør kirken medvirke også her, eller representerer askespredning religiøse og etiske prioriteringersom gjør at den bør si nei?