Dette er dagen som Herren har g jort: Signingsgudstjenesten 23. juni 1991 i et 25-årsperspektiv (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
23.06. 2016 var det 25 år siden kongeparet ble signet til sin gjerning i Nidarosdomen. Begivenhetenble feiret med jubileumsgudstjeneste i katedralen. Olavsfestdagene senere på sommeren ønsket åmarkere jubileet med et foredrag som jeg ble bedt om å holde. Artikkelen her er en bearbeidet ognoe utvidet utgave av fjorårets foredrag.Artikkelen gir for det første innsikt i den dialogiske prosessen som førte frem til signingsgudstje-nesten. For det andre drøfter jeg den kritikk som i forbindelse med jubileumsgudstjenesten ble ret-tet mot signingens berettigelse, i en tid med endrede relasjoner mellom konge og kirke og stat ogkirke. Avslutningsvis lar jeg den avdøde NRK- og Dagblad-journalist Ingolf Håkon Teigene kommetil orde med sin pregnante tilbakemelding i Dagbladet dagen etter signingen. Teigene bidrar i virke-ligheten med et helt program for kirkens gudstjenesteliv: Å kombinere enkelhet med dybde og klar-het med mysterium, i et språk som ikke er platt og pratende, men som har liturgisk og poetisk bæ-rekraft.