Gudsteneste mellom heilag handling og myndiggjering av menigheten (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Hovudpoenget med denne artikkelen er at vårt arbeid med gudsteneste ikkje må slutta i og med atvi nå har gjennomført ei gudstenestereform. I artikkelen stiller eg spørsmål om kva ei gudstenestegrunnleggande sett er, og korleis vi skal uttrykka det. Mitt svar er at gudsteneste grunnleggande sett er eit dobbelt møte. Det er på den eine sida Gudsmøte med sitt folk. I gudstenesta blir vår identitet som skapte i Guds bilete stadfesta og verkeleg-gjort. Dette har eigenverdi ut over tid, stad, tal og stemning. Samtidig er det eit møte der Gud søkerå myndiggjera menigheten. I dette perspektivet blir både form, innhald, tid, stad, kommunikasjonog målretta formål aktuelle spørsmål. Eg hevdar at kvar gudsteneste skal spegla kyrkjas vedkjen-nande, misjonerande og diakonale dimensjon. Artikkelen søker å reflektera over korleis vi somaktørar med ulikt ansvar for gudstenesta tenker, arbeider og planlegg i dette perspektivet.