Tre preiker for ungdom: Analyse basert på innspel frå Ungdommens Kirkemøte (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen ønskjer å gi inspirasjon til refleksjon over preikeoppgåva og er eit svar på utfordringane isaka om ”Preken og forkynnelse” på Ungdommens Kirkemøte (UKM) 2012. Innspela frå UKM blirbrukte som kriterier til å evaluera tre preiker for ungdom, haldne i Stavanger bispedømme. Målet erå visa korleis det empiriske materialet kan vurderast dersom det UKM-saka kallar ”viktige trekk veden god preken” blir brukte som evalueringskriterier, samstundes som perspektivet blir utvidagjennom referansar til homiletisk litteratur. Det kritiske innspelet til UKM-saka er at kriteria måutfyllast for å kunna vurdera det teologiske innhaldet, t.d. ved å spørja kva evangeliet er i preikene.