Evangelium og erfaring: - i tre prekener av biskop Gunnar Stålset (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen tar for seg tre prekener av tidligere biskop Gunnar Stålsett med det utgangspunkt at haner en predikant som på en særlig måte har maktet å nå fram til mennesker i vår tid med et budskapsom oppfattes som livsnært. Gjennomgangen viser at biskopen i stor utstrekning knytter an til erfa-ringer og refleksjoner som kan oppleves som allmenne, og hvor noe som er viktig synes å stå påspill for folk. Samtidig har innarbeidede formuleringer fra bibelsk tradisjon, liturgi og bekjennelserhatt en tydelig plass i hans fokynnelse.