(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen drøfter en kontekstualisert ledelsesforståelse som et grunnlag for forskning og diskusjonom forholdet mellom diakoni og ledelse. Den reiser spørsmålet: Hvilke implikasjoner har diakoni somkontekst for ledelse? Presentasjon av en diakonivitenskapelig og teologisk forståelse relateres til endrøfting av det organisatoriske mandat for ledelse. Gjennom artikkelen utvikles en argumentasjonsom knytter ledelse til artikulering av institusjonens diakonale identitet og formål som begrunnelsefor institusjonens sentrale virksomhet. Samtidig innebærer diakonal ledelse å finne en balansemellom nødvendig styring tilpasset oppgaver og ressurser og å danne en diakonalt forankret for -ståelsesramme for den enkeltes opplevelse av sitt arbeid. Å praktisere et helhetlig omsorgsansvarfor dem som tjenesten er rettet mot, vil kunne handle både om å sikre faglig kvalitet i samsvar medpremisser fra oppdragsgivere, og om å finne bærekraftige måter å fastholde fokus på dem institu-sjonen skal tjene.