(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen tar utgangspunkt i påstanden om at samspillet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker erbåde viktig og krevende og fokuserer spesielt på de senere års voksende bevissthet om dette blantprostene i Nidaros bispedømme. Med dette utgangspunktet tar den for seg et nylig foretatt kart -leggingsarbeid knyttet til samspillet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker i prostiene i bispe -dømmet.Undersøkelsen avdekker at selv om det er mye god samhandling mellom arbeidsgiver og arbeids-taker i bispedømmet, er det noen utfordringer som går igjen i prostiene. Det utpeker seg derfornoen temaer det synes viktig å arbeide videre med, og som kan forbedre samhandlingen i prostiene.I forhold til uløste personalsaker som prosten må stå i over tid, synes prosteveiledning og under-visning å være en viktig faktor. Å bearbeide samtaleverktøy med tanke på bruk i en kirkelig kontekstkan være et viktig tiltak. Prosten bør også skoleres i dokumentasjonsregimet knyttet til prosess foravskjed.Rapporten baserer seg på intervjuene med prostene. Dette materialet foreligger naturligvis og kanfås ved henvendelse til forfatteren.