(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen har som formål å bidra til økt lederkompetanse i Den norske kirke begrunnet i den pågående omstillingssituasjon Den norske kirke befinner seg i. Et sentralt element i leder-kompetansen er gode analytiske evner, eller ”conceptual skills”, som gjør det mulig for en leder åfortolke utfordringer både i omgivelsene og i egen organisasjon på en mest mulig treffende måte.Dette forutsetter igjen at det finnes utviklet gode begreper. Artikkelforfatteren introduserer der -etter begrepet ”multistandardorganisasjon” og påbegynner en utforsking av begrepets analytiskepotensial i forhold til Den norske kirke som organisasjon. Dernest identifiseres noen kirkeligelederutfordringer som kommer til syne ved anvendelse av dette begrepet som analytisk til -nærming.