”Hvert menneskeliv er Guds roman.”: Skjønnlitterære impulser til sjelesørgerisk arbeid (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen viser hvordan sjelesorgen kan vinne på å hente impulser fra skjønnlitteratur, blant annet fordi denne bidrar til økt menneskekunnskap, gjør verden større og styrker livsalvoret. Det fremheves også at sjelesorgen selv kan minne om skjønnlitteratur når den avdekker sterke historier og opplevelser av ulike sjangre. Gjennom en rekke konkrete eksempler inspireres det til sjelesørgerisk bevissthetsutvidelse ved skjønnlitterær hjelp.