Hvem er folkekirkens folk? Åpen mikrofon i Vår Frues kirke som diakonal utfordring til folkekirkeekklesiologien (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Folkekirkeekklesiologi handler om ønsket om å være en kirke for folket. De kirkelige handlingene – kasualia – forstås som sentrum i kirkens relasjon til folket. Men hvem er folket? Har folket en klasse, et statsborgerskap? Hvilke livserfaringer ligger til grunn for de kirkelige handlingene? I artikkelen utforsker jeg om praksisen Åpen Mikrofon i Vår frue åpen kirke i Trondheim kan forstås som en kirkelig handling for mennesker som er gjester i en kirke som speiler gatas virkelighet.