Jakta på den raude tråden – og knaggar i preika: Ei drøfting av strukturens plass i nyare amerikansk homiletisk litteratur (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen analyserar korleis utvalde homiletikarar forstår og grunngjev sitt arbeid med struktur i preika. Med utgangspunkt i ei drøfting av Carl Fredrik Wisløff (tradisjonell trepunktspreike), Fred Craddock (induktiv struktur), Eugene Lowry (narrativ struktur), David Buttrick (moves) og Joseph Webb (manusfri preike) argumenterer forfattarane for at form og struktur spelar inn på korleis det teologiske meiningsinnhaldet vert oppfatta. Avslutningsvis drøftar artikkelen kva praktisk-teologisk lærdom kan ein hente frå dei ulike modellane.