Med kirken som ledelseskontekst: Lederutfordringer i en multistandardorganisasjon (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen har som formål å bidra til økt lederkompetanse i Den norske kirke begrunnet i den pågående omstillingssituasjon Den norske kirke befinner seg i. Et sentralt element i leder-kompetansen er gode analytiske evner, eller ”conceptual skills”, som gjør det mulig for en leder å fortolke utfordringer både i omgivelsene og i egen organisasjon på en mest mulig treffende måte. Dette forutsetter igjen at det finnes utviklet gode begreper. Artikkelforfatteren introduserer deretter begrepet ”multistandardorganisasjon” og påbegynner en utforsking av begrepets analytiske potensial i forhold til Den norske kirke som organisasjon. Dernest identifiseres noen kirkelige lederutfordringer som kommer til syne ved anvendelse av dette begrepet som analytisk tilnærming.