Lukkende og åpnende: Forkynnelse i et informasjonstrett samfunn (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Med basis i Olav Skjeveslands beskrivelse av informasjonstretthet hos mennesker i vår tid og deres behov for «et annet språk», har forfatteren forsøkt å gi en utdypende fortolkning av hvordan man kan etablere en sammenheng mellom informasjonstretthet og et annet språk i kristen forkynnelse. I lys av Orrin E. Klapps teori om informasjonsoverbelastning fremstår predikantens utfordring med å tilby et annet språk som dobbel: Dels må forkynnelsen tilby informasjonsfortolkning og retrett fra «støyende» informasjon, dels må den bruke overskridende bilder som kan bevege mennesker som har blitt begrenset og fortapt i kjedsommelig gjentakelse, monotoni og banalitet, over i noe større og dypere. Men for at ikke disse alternative strategiene i neste omgang skal forfalle til enten trettende gjentakelse eller lammende kreativitetsiver, kreves det en finjustert og vekslende «navigering» mellom dem.