(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2013)
Empiriske undersøgelser viser, at både menighed og præster forstår forkyndelsen som personbåret.Dette udfordrer en teologisk sondring mellem præstens person og funktion, hvor Gud forståes somprædikenens agens. I stedet foreslår jeg, at prædikantens rolle er som en samtalepartner, der via sinegen interaktion med teksten, inviterer tilhørerne til en subjektiv meningsskabende proces, somprædikanten ikke er herre over.