(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen er et innspill til samtalen om meningsfulle kategorier for å forstå det kirkelige demokratiet. Er det kirkelige demokratiet et dårlig fungerende politisk valgdemokrati – sammenlignet med den politiske valgkanalen? Eller er det snarere et rimelig velfungerende organisasjonsdemokrati – sammenlignet med andre store folkebevegelser og organisasjoner? Ved siden av «politisk demokrati» og «folkebevegelsesdemokrati» hentes perspektivet «demokrati i spesialiserte institusjoner» inn. Etter å ha stilt fenomenet kirkelig demokrati i relieff ved hjelp av disse tre kategoriene, reflekteres over stemmegivning/ikke stemmegivnings funksjon i det kirkelige og det politiske system og over deltakelses- og aktivitetsformer i det kirkelige og det politiske system.