(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen presenterer amerikanske konsepter for menighetsutvikling, i første rekke innenfor «mainline» kirker. Først presenteres tre organisasjoner som driver menighetsutvikling: Alban Institute, Center for Parish Development og Church Innovations. Artikkelen viser deretter hvordan empirisk menighetsforskning har vært et viktig bidrag på dette feltet. Til slutt presenteres to ulike konsepter for menighetsutvikling: «Praktiserende menigheter», slik det i første rekke er utformet av Diana Butler Bass, og «misjonal kirke», slik det bl.a. er utnyttet til et redskap for menighetsutvikling av Patrick Keifert.