(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
I store deler av den vestlige verden vokser det nå fram nye typer av menigheter, ofte kalt emerging churches eller fresh expressions of church. Dette skjer både innenfor og utenfor etablerte kirkesamfunn, og bakgrunnen er en konstatering av at tradisjonelle menigheter er blitt marginalisert i forhold til store deler av befolkningen. Forfatteren redegjør for noe av den kritikk som, på ulike områder rettes mot tradisjonelle menigheter, og beskriver noe av det som er typisk for måten mange av disse nye menighetene fungerer på. Avslutningsvis stilles spørsmål ved aktualiteten ved denne utviklingen for norsk sammenheng, og forfatteren ser tilløp til en parallell utvikling også her. Han hevder at denne sannsynligvis bare vil forsterkes og at den representerer en stor utfordring for DnK. Dersom en her ikke er villig til å utvikle mer fleksible strukturer og pragmatiske ordninger vil store deler av den kristne ungdomsgenerasjonen kunne komme til å finne sin plass i menigheter utenfor folkekirken.