(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen dreier seg om et tema som etter forfatterens mening lenge har vært sterkt underbelyst i moderne sjelesorg, nemlig forkynnelsens plass og den bibelbruk som naturlig henger sammen med denne. Etter å ha presentert en utfordrende sjelesørgerisk situasjon, viser artikkelen i første hoveddel at den kerygmatiske form for sjelesorg igjen er mer offensiv på fagfeltet, om enn i fornyede utgaver. I denne forbindelse leveres også et oppgjør med en overflatisk kritikk av densåkalte bruddtenkningen i sjelesorgen. Dessuten trekkes et bibelteologisk perspektiv med paktstanken i sentrum inn i arbeidet med sjelesorgens forkynnelse. I andre hoveddel konsentrerer artikkelen seg om bibelbruken i praktisk sjelesorg. Det presenteres bl.a. noen bærekraftige prinsipper, modeller, grunnformer, metoder og fortellinger som er ment å stimulere til en nyansert forkynnelse i dagens sjelesorg.