(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
I artikkelen påpeker forfatteren det problematiske i at syndsbekjennelsen, som opprinnelig hørte hjemme i skriftemålet, etter hvert ble innarbeidet som en obligatorisk del av gudstjenestens innledningsdel. Syndsbekjennelse blir så vurdert som liturgisk ledd i lys av prinsipiell liturgisk teologi (Gordon Lathrop), deretter som offentlig, kulturell handling i lys av filosofen Arne Johan Vetlesen og systematikeren Jan Olav Henriksen. Artikkelen understreker også betydningen av en liturgisk forberedelseskultur, som en hjelp til brobygging fra en individualistisk livsorientering inn til gudstjenestens fellesskapsdimensjon.