Kirke i en ny tid? Utfordringer fra «emerging churches» og «fresh expressions of church» (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
I store deler av den vestlige verden vokser det nå fram nye typer av menigheter, ofte kalt emergingchurches eller fresh expressions of church. Dette skjer både innenfor og utenfor etablerte kirkesam-funn, og bakgrunnen er en konstatering av at tradisjonelle menigheter er blitt marginalisert i for-hold til store deler av befolkningen. Forfatteren redegjør for noe av den kritikk som, på ulikeområder rettes mot tradisjonelle menigheter, og beskriver noe av det som er typisk for måtenmange av disse nye menighetene fungerer på. Avslutningsvis stilles spørsmål ved aktualitetenved denne utviklingen for norsk sammenheng, og forfatteren ser tilløp til en parallell utviklingogså her. Han hevder at denne sannsynligvis bare vil forsterkes og at den representerer en storutfordring for DnK. Dersom en her ikke er villig til å utvikle mer fleksible strukturer og pragma-tiske ordninger vil store deler av den kristne ungdomsgenerasjonen kunne komme til å finne sinplass i menigheter utenfor folkekirken.