(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen presenterer amerikanske konsepter for menighetsutvikling, i første rekke innenfor«mainline» kirker. Først presenteres tre organisasjoner som driver menighetsutvikling: AlbanInstitute, Center for Parish Development og Church Innovations. Artikkelen viser deretter hvor-dan empirisk menighetsforskning har vært et viktig bidrag på dette feltet. Til slutt presenteres toulike konsepter for menighetsutvikling: «Praktiserende menigheter», slik det i første rekke erutformet av Diana Butler Bass, og «misjonal kirke», slik det bl.a. er utnyttet til et redskap formenighetsutvikling av Patrick Keifert.